Tea Tree for beauty

Industria cosmetica se inspira din natura, asa ca va provoc sa ne intoarcem putin spre natura, la ingredientele primare pe care ea ni le ofera si sa ne bucuram de efectele benefice ale lor.
Incep seria postarilor ( pentru ca sper sa reusesc sa fac o mini-serie despre asta) cu extractul din arborele de ceai sau Tea Tree mai pe "romaneste"




Denumirea de "arbore de ceai" este asociata mai multor plante din familia Myrtaceea ce se gasesc cu precadere in Australia sau Noua Zeelanda. Extractul tea tree a intrat in industria cosmetica prin anii `20 cand australianul Arthur Penfold a investigat potentialul de afacere al uleiurilor esentiale naturale. El a descoperit ca uleiul din arbirele de ceai are puternice efecte antiseptice, la care dupa alte studi i s-au mai adaugat efectele anti-fungice, anti-infectioasa.

Astazi, extractul de tea tree se regaseste in foarte multe cosmetice destinate ingrijirii tenului ( cu exces de sebum, cu acnee, puncte negre, etc ) , ingrijire personala, tratament cutanat sau in ingrijirea parului.
In meseria mea de makeup artist sunt adesea si consultant pe partea de ingrijire ten, iar domnisoarele cu tenurile acneice au nevoie de solutii naturale pentru a reduce la minim riscul de "efecte secundare". Cred cu tarie ca cea mai mare greseala pe care o putem face este sa uitam, cat de darnica este natura cu noi si sa apelam la creme chimice pentru ca nu avem destula rabdare ca un produs 100% natura sa isi arate rezultatele.
Am mai observat o tendinta: fetele care sufera de acnee au o usoara frica de lotiunea tonica si de crema hidratanta. Va reamintesc ca schema 3.2.1 ( trei produse: curatare, tonifiere si hidratare / de doua ori pe zi / in fiecare zi ) este sfanta in orice rutina de ingrijire indiferent de tipul de ten sau de problemele lui. Adevarat ca trebuie sa iti alegi produsele care sa te ajute in tratarea problemelor, dar asta nu inseamna ca este in regula sa sari vre-o etapa de ingrijire.
De exemplu, exista pe piata o companie cu traditie ( stiti ca am o slabiciune pentru companiile cu traditie, nu? ), care va poate oferi solutii pentru un ritual de ingrijire a tenului acneic.
Thursday Plantation a lansat inca din anii `70 o gama completa pentru ingrijirea naturala a tenului acneic si nu numai.  Daca totusi te bucuri de un ten normal, fara cosuri poti apela la un baton tratament pentru situatiile punctuale cand apar cosurile razlete.

Sper ca va este de folos informatia si de acum inainte aveti ceva mai multa deschidere pentru natural.

Pana data viitoare,
Kisses from Dana!


Etichete: , ,