Quick make-up tips: Fondul de ten

Dragilor,

Astazi mi-am propus sa va vorbesc despre fondul de ten, nu intr-o relatare ampla, ci numai cateva sfaturi rapide si usor de retinut.
Pentru a alege corect nuanta fondului de ten trebuie sa stii inainte ce ton al pielii ai (cald sau rece) si astfel in magazine stii sa te uiti dupa nuantele corecte.

Stabilirea tonului pielii:

Daca observi venele de pe corp ca ai o tenda albastruie, atunci ai un ton rece al pielii.
Evident ca daca tenta venelor de pe corp este verzuie tonul pielii este cald.
In felul acesta iti stabilesti cel mai simplu tonul pielii fara a mai tine cont de multe alte detalii dermatologice pe care sa nu le intelegi.

Stabilirea subtonurilor pielii: 

Este important sa vezi cum te bronzezi, astfel iti dai seama de subtonul pielii :)
O piele care nu se bronzeaza este de obicei cu subton roz. Trebuie sa cautati fondurile de ten Light, Very light, Ivory.
Pielea care se bronzeaza are subtonuri de galben, maslinii sau neutre, deci cautam fondurile de ten bej, golden, dore....

Puterea de acoperire

Nu stiu voi cum verificati puterea de acoperire a fondurilor de ten, dar stim cu toate ca ne dorim sa nu se vada nici o urma de imperfectiune :).
Puterea de acoperire o verificam abia dupa ce ne-am identificat exact nuanta fondului de ten. Cel mai des il incercam pe maxilar, dar unii make-up artisti merg mai departe si spun ca fondul de ten trebuie sa se potriveasca cu pielea de pe decolteu pentru ca doar gatul tinde sa fie mai deschis, iar fata ceva mai iritata...

Acestea fiind spuse, hai sa verificam si puterea de acoperire: aplicam pe incheietura mainii unde sunt vizibile venele si in functie de cat de mult "dispar" venele atat de mare este acoperirea fondului de ten.


Tip: Multi make-up artisti recomanda subtonurile galbene deoarece acopera imperfectiunile si decolorarile pielii, deci da un aspect cald, uniform ...

Bonus: colectia mea de fonduri de ten :D. Nu sunt multe, dar sunt esentiale :)



 ... si astept fondul de ten de la Make-up Atelier.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Kisses!
Dana

Etichete: , , , , , ,